Verschillende soorten mobiele telefoons en hun functies

Het hebben van een mobiele telefoons is niet meer weg te denken uit ons leven. Zo heeft bijna iedereen er wel eentje en wordt deze ook dagelijks gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten telefoons te vinden. De meest bekende soort mobiele telefoon is dan waarschijnlijk wel de smartphone, deze kent bijna iedereen. Ook bestaan er andere telefoons zoals dumbphones, camera phones, telefoons die alleen muziek afspelen, en ga zo maar door. Telefoons worden dus niet alleen maar gebruikt om mee te bellen, ze hebben nog veel meer andere functies.

Een smartphone met alle functies die je maar kan bedenken

Zoals al werd genoemd is de smartphone de populairste mobiele telefoon. De smartphone wordt dan ook het meest verkocht. Je kan deze mobiele telefoon zien als een computer. Je kan er dan ook ontzettend veel mee doen. Zo kan je er natuurlijk mee bellen, mee sms’en, Whatsappen, foto’s mee maken, spelletjes op spelen, gebruik maken van social media, de mail checken, de krant lezen en zo nog veel meer. Bij het gebruik van een smartphone heb je alle functies die je kan bedenken binnen handbereik. 

Het hebben van een abonnement voor optimaal gebruik van je smartphone

Wel heb je voor het gebruik van een smartphone internet nodig. Nou heb je vaak in je eigen woning wel internet, maar bijvoorbeeld midden in de natuur niet. Het is daarom handig om een abonnement te nemen waardoor je overal internet hebt en belminuten. Je kan voor de iPhone 13 Mini abonnement vergelijken. Er zijn namelijk verschillende soorten abonnementen. Zo zijn er abonnementen te vinden met onbeperkt belminuten. Maar wanneer je van jezelf weet dat je deze belminuten toch niet gaat opmaken, dan kan je ook gaan voor een goedkoper abonnement. 

In plaats van een smartphone een dumbphone

Naast een smartphone bestaat er ook een dumbphone. Deze telefoon lijkt in het uiterlijk erg veel op de smartphone. Op deze telefoon zijn ook verschillende functies te vinden zoals apps voor social media, spelletjes enzovoort. Een nadeel is wel dat je niet zelf alle apps kan installeren, zo ben je beperkt in het aantal die worden aangeboden. In de meeste gevallen heeft een dumbphone een kleiner beeldscherm en minder ruimte voor opslag dan een smartphone. De telefoon werkt meteen vanaf het moment dat deze wordt opgestart, zo hoef je geen apps meer te installeren en kan je hem meteen gebruiken. 

Het hebben van een featurephone

Deze telefoon zit een beetje in een grijs gebied als het gaat over de gecombineerde functies. Zo zegt de naam van de telefoon het al, er worden extra features, ook wel mogelijkheden aangeboden bij deze telefoon. Voorheen had niet elke telefoon de functies zoals e mail en internet. Tegenwoordig wel, waardoor elke telefoon nu wel een featurephone is.