5 Tips voor een langere accuduur van je smartphone

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze smartphone. We gebruiken hem de hele dag door. Helaas gebeurd het regelmatig dat de dag net iets te lang blijkt te zijn voor de accu van de telefoon. Je zou er dan natuurlijk voor kunnen kiezen om je smartphone minder te gebruiken, maar voor de meeste mensen is dat echt geen optie. Gelukkig kun je er zelf iets aan doen om de accuduur van je smartphone te verlengen. In dit artikel geeft telefoonreparatie bedrijf Foonz vijf handige tips.

  1. Helderheid verlagen

Door het verlagen van de helderheid van je beeldscherm zal je smartphone aanzienlijk minder energie verbruiken. Door de helderheid te temperen kun je dus veel langer doen met je accu. Het verlagen van de helderheid doe je op de volgende manier: ga naar instellingen > Display > Helderheid. Hier kun je de helderheid aanpassen naar bijvoorbeeld 50%.

  1. Traceer grootverbruikers

Om je accu zo veel mogelijk te besparen moet je eerst weten welke apps veel energie gebruiken. Je kunt hier gemakkelijk achter komen. Ga naar instellingen > batterij. Hier kun je zien welke apps veel energie gebruiken en welke apps je dus het beste kunt vermijden.

  1. Uitschakelen van onnodige draadloze voorzieningen

Het in stand houden van draadloze verbindingen verbruikt ongemerkt een heleboel energie. Ze zoeken namelijk continu naar beschikbare apparaten en staan de hele dag klaar om een connectie te accepteren. Wanneer je geen gebruik maakt van deze voorzieningen, kun je deze dus het beste uitschakelen. Voorbeelden zijn onder andere Bluetooth en NFC. Bluetooth kun je uitschakelen via het notificatiescherm. In sommige gevallen kan dit ook met NFC. Lukt het uitschalen van NFC niet via het notificatiescherm dan kan dit via instellingen > draadloos en netwerken.

  1. Donkere achtergrond

Wanneer je smartphone beschikt over een AMOLED-scherm kun je het beste kiezen voor een donkere achtergrond. Dit is bij veel Samsung modellen het geval. Bij een AMOLED-scherm worden alle pixels afzonderlijk aangestuurd. Door het kiezen van een donkere achtergrond kun je behoorlijk energie besparen. Wanneer je smartphone een LCD-scherm heeft, is het helaas minder nuttig om te kiezen voor een donkere achtergrond. Dit komt omdat een LCD-scherm gebruik maakt van een backlight.

  1. Schakel overbodige geluiden en signalen uit

Tegenwoordig gaat elke notificatie wel samen met een trilling of een geluidje. Ieder signaal en elke trilling verbruikt echter behoorlijk wat energie. Het is dus belangrijk om goed stil te staan bij welke notificaties je echt belangrijk vindt en welke notificaties je wel kunt missen.

Een andere optie die erg veel energie verbruikt is de haptische feedback. Haptische feedback is het trillen van je telefoon wanneer je het scherm aanraakt, bijvoorbeeld wanneer je letters en cijfert typt. Het uitschakelen van deze optie kan je accuduur behoorlijk verlengen. Je kunt de haptische feedback uitschakelen bij instellingen > Belsignaal en meldingen.