3 voordelen van Xiaomi telefoons

Xiaomi telefoons verschillen van smartphones die je gewend bent. Mobiele telefoons van Samsung en Apple bijvoorbeeld. Misschien heb je er nooit eerder aan gedacht om een smartphone van een Chinese merk te kopen, maar deze zijn genoeg redenen waarom je het tenminste serieus moet overwegen.

1. De prijs

Een Xiaomi telefoon kost veel goedkoper dan smartphones van andere merken. Je zult wel denken dat dat niet vreemd klinkt en dat je Chinese producten niet echt vertrouwt. Maar Xiaomi producten worden altijd van de hoogste kwaliteit gemaakt. Je zult er misschien verstelt van staan wat een Xiaomi telefoon allemaal kan doen.

2. Dual SIM kaarten

Er zijn een aantal telefoons die 2 SIM kaarten accepteren en de Xiaomi telefoons horen er ook bij. Het gebruik maken van 2 SIM kaarten is handig voor verschillende redenen. Je kan zo een privé en een zakelijke nummer in 1 telefoon hebben. je hoeft dan niet met 2 telefoons rond te lopen. Tevens kun je gebruik maken van 2 netwerken in plaats van 1. Verder ga je minder roamingkosten heven te betalen. Je kan dus een Nederlands of Belgisch simkaart hebben en een aparte Simkaart nemen van een ander land.

3. MIUI

Je zult wel bekend zijn met het Android besturingssysteem. Xiaomi telefoons komen met een besturingssysteem die door Xiaomi gemaakt is: MIUI. Met dit systeem is het mogelijk om meerdere profielen te maken. Elk profiel kan een ander vingerafdruk, documenten en apps hebben. Samen met het Dual SIM kaarten optie zal het lijken alsof je met 2 smartphones bezig bent in plaats van 1.

Heel handige opties voor een zeer redelijke prijs. Je kan gewoon niet voor een betere telefoon kiezen dan een smartphone van Xiaomi.

Fotocredits: Shutterstock