Het belang van een mobielvriendelijke website

Tegenwoordig gebruiken mensen verschillende apparaten om jouw website te raadplegen. Het is belangrijk dat je op de juiste manier mee omgaat en ervoor zorgt dat jouw website mobielvriendelijk is. In dit artikel geven we tips hoe je jouw website mobielvriendelijk kunt maken. Lees snel verder wanneer jouw website nog niet mobielvriendelijk is.

Waarom is het belangrijk?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Er zijn steeds meer mensen die hun mobiele telefoon gebruiken om een website te raadplegen. Tegenwoordig komt gemiddeld 40% van het verkeer binnen via de smartphone en 20% via de tablet en 40% via de computer. Mensen raadplegen het de browser overal: thuis, in de trein, op het werk, in de dierentuin en tijdens het sporten in de sportschool. Het is belangrijk dat je website er goed uit ziet en gebruiksvriendelijk van aard is. Zo niet, dan zal je zien dat bezoekers binnen enkele seconden jouw website weer zullen verlaten.

We leven in een tijd dat alles ontzettend snel gaat. Het gebruik van de smartphone speelt hier een belangrijke rol in. Bezoekers besluiten binnen enkele seconden of jouw website de gewenste informatie aanbiedt of niet. Zodra ze het gevoel krijgen dat dit niet het geval is zullen ze jouw website zo snel mogelijk verlaten.

Hoe kun je je website mobielvriendelijk maken?

De meeste templates leveren een mobiele versie van hun template mee. Deze templates worden responsive genoemd. Ze passen de template aan op basis van de grootte van het beeldscherm. Dit werk in principe prima, maar in de meeste gevallen zal je zelf alles moeten checken en bepaalde elementen moeten verwijderen / toe moeten voegen. Zo kun je op een mobiele website minder tekst kwijt, omdat niemand zin heeft om van een klein beeldscherm een lap tekst te gaan lezen.

Daarnaast zal je meer met afbeeldingen en filmpjes moeten gaan werken. Het kan dus zo zijn dat een pagina er op de computer totaal anders uit ziet dan op de telefoon of tablet. Er zijn websites / bedrijven die voor elk device een andere website hebben, maar dan wel met dezelfde huisstijl uiteraard. Hiermee willen we niet zeggen dat je hetzelfde moet doen (ontzettend veel werk), maar we willen hiermee aangeven hoe belangrijk het is om je website mobiel en tabletvriendelijk te maken.

Mobiele website zelf bouwen of uitbesteden?

Wanneer je zelf weinig tijd hebt of niet weet hoe je van jouw website een mobiele website kunt maken, kun je overwegen om het bouwen van een mobiele website uit te besteden. Dit kan wat geld kosten, maar zeker wanneer je veel bezoekers naar je website krijgt haal je dit er gegarandeerd uit. Het voordeel hiervan is dat bezoekers langer op je website blijven, Google je hoger plaats in de zoekresultaten en je bezoekers uiteindelijk meer conversie opleveren.

Het is niet voor te stellen hoeveel websites nog geen fatsoenlijke mobiele website hebben, terwijl dat 40% van de bezoekers binnenkomt via de smartphone. Dit is absoluut een gemiste kans en daarom is het verstandig om jouw website zo snel mogelijk voor mobiele gebruikers in te richten. Doe je dit niet, dan sla je de plank mis aangezien het aantal mobiele bezoekers in de toekomst alleen maar toe zullen nemen.

De kosten voor een mobiele website laten bouwen kunnen erg variëren. Daarnaast hangt het er vanaf hoeveel aanpassingen er gedaan moeten worden. Je kunt je voorstellen dat de kosten hoger zullen uitvallen wanneer je een compleet nieuwe website voor je mobiele telefoon wilt laten bouwen. Meer weten over het laten bouwen van een mobiele website? Breng dan een bezoek aan online marketing assistent.